Un mare bravo! MMAP oprește acoperirea legală a vânătorii interzise la specii protejate!

În urma conferinței de presă din 4 octombrie 2016, susținută de Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor Cristiana Pașca-Palmer, Federația Coaliția Natura 2000 România salută deciziile luate: suspendarea ordinului pentru derogări la speciile de urs, lup, râs și pisică sălbatică, înființarea Serviciului de urgență pentru animale sălbatice și reluarea lucrărilor în grupul de experți pentru managementul carnivorelor mari. „Explicația oficială este că Academia Română a dat aviz negativ pe studiul lui Universității Transilvania, fapt fără precedent in ultimii 9 ani!!! Salutăm decizia Academiei Române de a se opune unui studiu fabricat de vânători. Prin suspendarea ordinului și reluarea discuțiilor cu experții, MMAP răspunde solicitărilor Coaliției Natura 2000 și a societății civile, oprind acoperirea legală a vânătorii la specii protejate”, a declarat Liviu Cioineag, directorul executiv al federației.

 

Coaliția Natura 2000 va acorda tot suportul necesar pentru ca ministerul sa reia cât mai devreme întâlnirile Grupului de lucru ministerial pentru managementul carnivorelor mari. Scopul final al acestui grup este să inițieze procedurile pentru dezvoltarea unei metodologie unice de numărare a exemplarelor de carnivore mari, fapt care va genera o bază de date reală cu efectivele la nivel național.

 

Coaliția Natura 2000 s-a implicat în procesul decizional inca din luna august, prin cele patru organizații care au făcut parte din grupul de lucru ministerial: Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, Fundația Conservation Carpathia; Grupul Milvus, WWF România. Experții acestor organizații au dat vot nefavorabil asupra studiului Universității Transilvania, care stătea la baza ordinului de ministru pentru derogări.