SONDAJ Incredere minima in institutiile de mediu, arata un studiu realizat de Coalitia Natura 2000 si IRES

În mod ideal, societatea în care trăim ar trebui să se bazeze pe încredere. Încredere în sistem, în conducere, în deciziile luate de autorități. În teorie da, așa ar trebui să se întâmple lucrurile. Realitatea însă, ne arată că suntem departe de a putea spune că există o relație bazată pe încredere 100% între cele două părți, oamenii din societate și organele statului.

Protejarea mediului ridică deseori întrebări. Cum se ocupă instituțiile publice desemnate în cazul problemelor care apar? Cum protejează acestea mediul? Cum sunt implementate proiectele și care este rezultatul acestora? Coaliția Natura 2000, în parteneriat cu IRES, a realizat un sondaj care vizează încrederea cetățenilor față de instituțiile de mediu și ONG-uri. Au fost punctate 4 instituții publice de mediu de renume și o categorie generală, ONG-uri, a căror activitate presupune protejarea mediului. 

În mod neașteptat sau nu, rezultatele vorbesc de la sine și scot în evidență o posibilă problemă. Oamenii au mai multă încredere în ONG-uri și asociații într-un procent foarte mare, comparativ cu instituțiile publice. Gradul scăzut de încredere în instituții poate avea mai multe cauze, precum lipsa transparenței, promisiuni nerespectate, lipsa educării oamenilor și așa mai departe. Deși obiectivul este comun, acela de a avea grijă de bogățiile naturale ale acestei țări, se pare că încrederea oamenilor se îndreaptă mai mult într-o singură direcție, înspre ONG-uri. 

Mai multe detalii: https://www.agerpres.ro/ots/2022/05/16/sondaj-incredere-minima-in-institutiile-de-mediu-arata-un-studiu-realizat-de-coalitia-natura-2000-si-ires–647040?fbclid=IwAR2RCtg9-tS04IHv2UkPxDUBvhRlVbiceGREnVEt3rI1nDJEphfxdJ45wa4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *