Managementul voluntarilor implicati in ariile protejate

 

ProPark – Fundaţia pentru Arii Protejate vă invită să participaţi în perioada 21-23 iulie 2015 şi în perioada 29-31 iulie 2015  la una din sesiunile de instruire cu tema: “Managementul voluntarilor implicati în ariile protejate”,organizat în cadrul proiectului „Implică-te! E NATURAL să fii voluntar” finanțat de programul Fond ONG în România prin contribuţia financiară a granturilor SEE, 2009-2014.

În prezent aproape un sfert din suprafața țării este inclusă în parcuri naționale și naturale, rezervații naturale și situri Natura 2000, în care componenta de conservare a naturii în contextul dezvoltării durabile are o importanță deosebită. Prin acest proiect dorim să încurajăm participarea cetăţenilor la protecţia naturii prin activităţi de voluntariat în beneficiul ariilor protejate din România. Implicarea voluntarilor în ariile naturale protejate poate contribui la diverse activități (fundraising, educație pentru natură, comunicare, asistență juridică, realizarea de poteci tematice, igienizare, lobby și advocacy).

Cursul se adresează angajaţilor din cadrul administraţiilor-custodiilor de arii protejate, voluntarilor cu rol de coordonare a altor voluntari, membrilor ONG-urilor care doresc să lucreze eficient cu voluntarii în domeniul protecţiei naturii. În cadrul acestor sesiuni de instruire, participanţii vor realiza planul unui program de voluntariat pentru aria protejată pe care o reprezintă şi se vor familiariza cu diverse instrumente şi tehnici de gestionare a voluntarilor, cunoscând un sistem profesionist de management al voluntarilor în 9 pasi. Din cele 30 de programe de voluntariat propuse la cursuri, se vor finanţa prin proiect 10 activităţi de voluntariat în 10 arii protejate din România.

Sesiunile de instruire vor fi susţinute de experţii Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat (www.provobis.ro), cu o vastă expertiză în oferirea de instruire şi consultanţă în gestionarea voluntarilor şi a programelor de voluntariat, alături de echipa ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate.

Cele 2 sesiuni de instruire vor avea loc la Casa Mureşan, str. Str. Nicopole, nr. 54, Brasov, județul Braşov.

Cursurile sunt intensive, cu începere la ora 9.00 și încheiere la ora 17.30 în fiecare zi. Seminarul pune accent pe experiența și implicarea activă a participanților, are în vedere provocările cu care aceștia se confruntă și include exerciţii interactive, auto-evaluări, schimb de experienţă.

Vă rugăm să planificaţi sosirea cu o seară înainte de prima zi de curs, iar plecarea cel mai devreme după ora 16.00 a ultimei zile de curs.

Toate costurile sunt asigurate de organizator: cazare, masă, transport (în limita a 7,5 l/100 Km consum de combustibil, în baza bonului fiscal datat în perioada sesiunii de instruire, pe care veți solicita trecerea C.U.I.: 23925251).

Pentru înscriere vă rugăm să completaţi  formularul online:

Perioada 21-23 iulie 2015  formular online.

sau

Perioada 29-31 iulie 2015  formular online.

Data limită pentru inscrieri este  10  iulie 2015.

 

Pentru alte informaţii legate de curs:

Laura Istrate

Telefon: 0730/63.41.70

E-mail: laura.istrate@propark.ro