www.natura2000.ro portal national de informatii Natura 2000

Siteul www.natura2000.ro ofera informatie completa si actualizata despre reteaua Natura 2000 si implementarea ei in Romania. Initiativa a Coaliţiei ONG Natura 2000 Romania, siteul pune la dispozitia vizitatorilor informatii variate, intr-o noua interfata: de la notiunide baza depre Natura 2000, modul de desemnare a siturilor, la publicatii despre administrarea unei arii protejate sau ultimele modificari legislative relevante.


Braşov, 24 martie 2010: Incepand de astazi, siteul www.natura2000.ro ofera informatie completa si actualizata despre reteaua Natura 2000 si implementarea ei in Romania. Initiativa a Coaliţiei ONG Natura 2000 Romania, siteul pune la dispozitia vizitatorilor informatii variate, intr-o noua interfata: de la notiuni de baza depre Natura 2000, modul de desemnare a siturilor, la publicatii despre administrarea unei arii protejate sau ultimele modificari legislative relevante.

Noua site dezvoltat de Coalitia ONG Natura 2000 Romania, cuprinde pe langa sectiuni de tipul, Despre Coalitie, Campanii si Proiecte, etc., si o intreaga biblioteca de publicatii organizate pe diverse grupuri tinta, cum ar fi proprietari de paduri, fermieri, oameni de afaceri. Toate publicatiile sunt disponibile in format pdf. cu posibilitate de a fi descarcate si consultate de fiecare utilizator. Pe site exista publicatii si documente in limba romana, engleza si franceza.

Fiecare grup tinta are la dispozitie informatii personalizate, care vor fi actualizate periodic. „Sunt foarte multe aspecte legate de reteaua Natura 2000, problematica fiind destul de complexa, mai ales pentru o persoana nefamiliarizata cu aceste notiuni, dar si pentru specialisti,” a declarat Alina Alexa, responsabil comunicare „Am incercat sa facem cat mai accesibila aceasta informatie prin cele sapte domenii de tratare a informatiei despre reteaua Natura 2000: silvicultura, agricultura, vanatoare-pescuit, afaceri, adminsitratie si custodie, turism, autoritati. Toate aceste domenii se coreleaza cu publicatiile tematice disponibile”, a adaugat Alexa.

Una dintre cele mai importante sectiuni este cea a hartilor interactive, a parcurilor nationale si naturale, situri Natura 2000 si amenintarile potentiale din ariile protejate. „Prin intermediul acestui mecanism se poate localiza o anumita arie, dovedindu-se un ajutor mai ales pentru cei ce doresc sa faca investitii. Pentru ei, hartile pot oferi informatii legate despre suprapunerea cu anumite arii protejate, situatie in care sunt necesare si alte avize”, a declarat Florentina Florescu, Coordonator Natura 2000 WWF DCP. „Speram ca autoritatile nationale sa ne sprijine cu informatii si reactii oficiale pe care le putem publica pe acest site, pentru a deveni un instrument de comunicare complet si eficient”, a adaugat Florescu.

Aceasta platforma de comunicare a Coalitiei ONG Natura 2000 Romania este completata de un blog (http://blog.natura2000.ro ), un newsletter, o pagina Facebook si un cont de Twitter.

Nota pentru editori:

1. Sectiunea de resurse/ Mass-media/ ofera informatii pentru jurnalisti.http://www.natura2000.ro/resurse/mass-media/comunicate/

2. Pentru orice alte informatii, va rog contactati: Alina Alexa Comunicare/ Mass-media -Mobil: +40-724-006-005

Lansare-site.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *