POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE Federația Coaliția Natura 2000 ROMANIA – versiunea 2018

Aici, în cadrul  Federației Coaliția Natura 2000 România (denumită în continuare: “Coaliția Natura 2000 România”) ne bazăm pe sprijinul persoanelor ca dvs. pentru a ne îndeplini activitatea de spijin al ariilor naturale protejate. De aceea, dorim să fim complet transparenți în ceea ce privește modul în care vom ultiliza datele personale pe care le solicităm atunci când lucrăm cu dvs.

Când accesați site-ul nostru și ori de câte ori comunicați cu noi, colectăm date dar nu prelucrăm și nici nu transferăm date. Colectarea datelor se realizează automat și ne ajută să facem comunicările mai eficiente. Luăm foarte în serios protecția confidențialității datelor dvs. și vom lua întotdeauna toate măsurile rezonabile în puterea noastră pentru a ne asigura că informațiile dvs. sunt în siguranță.

Această politică de confidențialitate se aplică tuturor informațiilor cu caracter personal pe care le colectăm.

Informații cu caracter personal sunt informații sau o combinație de informații care ar putea permite în mod rezonabil identificarea dumneavoastră. Putem actualiza din când în când această politică fără notificare, așa că vă rugăm să o verificați periodic pe site-ul nostrum. Ori de câte ori este necesar, suntem bucuroși să vă răspundem la întrebări.

1. DE CE COLECTĂM INFORMAȚII

În general, prelucrăm datele cu caracter personal doar pentru a răspunde la solicitări transmise prin  formularul de contact sau la e-mailurile sosite la adresa office@natura2000.ro . Nu furnizăm date cu caracter personal terților în scopuri comerciale.

Nu desfășurăm activități de strângeri de fonduri care necesită prelucrare de date.

2. CE DATE COLECTĂM

Tipul și cantitatea datelor pe care le colectăm și modul în care le folosim depinde și este limitată de dorinșa dvs de a le furniza. Datele pe care le putem colecta din diferite tipuri de interacțiuni pot include, dar nu se limitează la:

 • Numele, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail
 • Informațiile pe care le introduceți pe contul de Facebook, pe site-ul www.natura2000.ro, pe adresa de e-mail office@natura2000.ro
 • Imagini, fotografii sau video dacă participați la un eveniment cu noi
 • Orice alte detalii în care ne oferiți, inclusiv motivele pentru care ne-ați sprijinit sau observații

Singura instanță în care putem colecta categorii delicate de informații este dacă vă depuneți candidatura pentru un loc de muncă la noi. În acest caz, putem colecta informații despre rasă sau etnie, credințele religioase sau orientarea sexuală. Aceste informații vor fi folosite numai pentru monitorizarea egalității de șanse și pentru scopurile legate de angajare.

3. PENTRU CE FOLOSIM DATELE

Folosim datele colectate pentru mai multe activități de prelucrare, printre care:

 • Furnizarea informații pe care le-ați solicitat
 • Pentru a vă ține la curent cu activitatea pe care o susțineți prin contul de Facebook. Noi nu trimitem newsletter
 • Pentru a vă invita la evenimente și să participați la campanii și să susțineți activitatea noastră de sensibilizare
 • În cadrul unui concurs pentru angajarea pe post

4. TEMEIUL JURIDIC PENTRU PRELUCRAREA DATELOR

Utilizarea de către noi a datelor cu caracter personal este în conformitate cu legea. Legea cere să procesăm datele numai dacă avem un temei juridic valabilă pentru a face acest lucru. Cel mai frecvent, vom folosi datele dvs. cu caracter personal în următoarele situații:

 • Pentru execuția contractului de muncă sau de prestări servicii pe care urmează să-l încheiem sau l-am încheiat, și pentru a vă contacta despre acestea pentru a administra cererea dvs.).
 • În cazul în care trebuie să respectăm o obligație legală sau de reglementare.
 • Interesele legitime ale Coalitiei Natura 2000 România includ administrarea activității sale, transmiterea de puncta de vedere și communicate de presă.

5. CE COMUNICĂM CU DVS.

5.a CEEA CE AȚI CERUT

Comunicăm cu dvs. despre ceea ce ne-ați cerut – furnizarea informației pe care ați solicitat-o.

5.b MARKETING

Campanii – ne-ar plăcea să vă spunem despre activitățile noastre de campanii, astfel încât să vă puteți implica. Acest lucru ar putea include noutăți despre activități precum ar fi  semnarea unei petiții, contactarea firmelor sau împărtășirea comunicațiilor de campanie pentru a influența schimbări pozitive pentru mediul înconjurător.

Evenimente – ne-ar plăcea să vă spunem despre evenimentele organizate de noi.

Legea distinge între canalele pe care le alegeți să primiți aceste informații, așa că vă oferim diferite opțiuni atunci când vă cerem să utilizăm datele dvs. în acest fel.

6.a REȚELE DE SOCIALIZARE

În funcție de setările dvs. sau de politicile de confidențialitate pentru rețelele sociale și serviciile de mesagerie precum Facebook și Twitter, ne puteți da permisiunea de a accesa informații din acele conturi sau servicii.

6.b CÂND ESTE NECESAR

Nu vom dezvălui datele dvs. cu caracter personal decât în conformitate cu această politică sau când avem permisiunea dvs. sau în circumstanțe speciale, cum ar fi atunci când credem cu bună credință că legea o impune sau pentru a proteja drepturile, bunurile și siguranța Coaliției Natura 2000 sau a altora. Aceasta include dezvăluirea detaliilor dvs., dacă este cazul, către poliție, organisme de reglementare sau consilierilor juridici.

7. CUM ASIGURĂM SIGURANȚA DATELOR DVS.

În cadrul birourilor noastre, vor avea acces la informațiile dvs. doar cei care au o nevoie și care sunt instruiți în manipularea în siguranță a datelor.

Am implementat măsuri de securitate adecvate pentru a preveni pierderea accidentală a datelor dvs. cu caracter personal, utilizarea sau accesarea neautorizată, modificarea sau dezvăluirea acestora.

În ciuda tuturor măsurilor noastre de precauție, nicio transmisie de date pe internet nu poate fi garantată ca fiind 100% sigură. Deci, în timp ce ne străduim să vă protejăm informațiile personale, nu putem garanta securitatea oricăror informații pe care ni le dezvăluiți și vă atragem atenția că faceți acest lucru pe propriul dvs. risc.

8. CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DVS.

Vom păstra informațiile dvs. cu caracter personal doar atâta timp cât este necesar pentru scopul pentru care sunt colectate, care poate include scopul de a satisface orice cerințe legale, contabile sau de raportare.

9.a PĂSTRAREA DATELOR DVS.

Pentru a determina cât timp păstrăm datele dvs., analizăm categoria de date și motivul pentru care le-am colectat și procesat. Considerăm că sunteți activ dacă ați deschis corespondența noastră și ați interacționat cu noi într-un fel, cum ar fi dacă ați inițiat o corespondență cu noi, v-ați înscris pentru o petiție, un bulletin informativ sau ați participat la un eveniment oricând în ultimii doi ani.

Pentru a determina perioada de păstrare adecvată pentru datele cu caracter personal, considerăm valoarea, natura și sensibilitatea datelor personale, riscul potențial de vătămare cauzat de utilizarea neautorizată sau divulgarea datelor dvs. personale, scopurile pentru care prelucrăm datele dvs. personale și putem realiza aceste scopuri prin alte mijloace și cerințele legale aplicabile.

9.b CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND ANONIMIZĂM SAU ȘTERGEM DATELE DVS.

Când ștergem datele, ne vom asigura că nu mai este posibilă identificarea dvs.

10. CUM PUTEȚI AFLA CE INFORMAȚII DEȚINEM DESPRE DVS.

Puteți cere detaliile informațiilor cu caracter personal pe care le deținem despre dvs..

Dacă doriți să vă accesați informațiile, contactați-ne la office@natura2000.ro trimițând o descriere a informațiilor pe care doriți să le vedeți și dovada identității dvs.

11. MODIFICAREA MODULUI ÎN CARE VĂ CONTACTĂM

Dacă în orice moment doriți să modificați modul în care vă contactăm, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa office@natura2000.ro sau să urmați link-urile de renunțare din orice mesaj de marketing trimis către adresa dvs.

12. CE PUTEȚI FACE DACĂ NU DORIȚI SĂ COLECTĂM DATE DESPRE DVS.

Dacă nu doriți să colectăm informații despre dvs. în timp ce navigați pe site-ul nostru, va trebui să configurați browser-ul să vă anunțe atunci când primiți un modul cookie, apoi alegeți să îl refuzați.

Dacă nu doriți să avem detalii personale despre dvs., cel mai bine este să nu ni le furnizați. Dacă doriți să renunțăm la colectarea de informații despre dvs., vă rugăm să ne anunțați contactându-ne la office@natura2000.ro.

13. DREPTURILE DVS.

În conformitate cu legile privind protecția datelor, aveți anumite drepturi asupra datelor dvs. cu caracter personal. Dacă doriți să vă exercitați oricare dintre aceste drepturi, vă rugăm să ne contactați la: privacy@wwfdcp.ro .

Avați următoarele drepturi referitoare la datele dvs. cu caracter personal:

DREPTUL DE ACCES

Aveți dreptul de a solicita accesul la datele dvs., cunoscut sub numele de „cerere de acces a persoanei vizate”;. Aceasta vă permite să primiți o copie a datelor cu caracter personal pe care le deținem despre dvs.

DREPTUL LA RECTIFICARE

Puteți solicita să corectăm datele cu caracter personal pe care le deținem. Aceasta vă permite să corectați datele incomplete sau inexacte pe care le deținem despre dvs.

DREPTUL LA ȘTERGEREA DATELOR

Aveți dreptul să ne cereți să ștergem datele dvs. în anumite circumstanțe. Rețineți, totuși, că este posibil să existe circumstanțe în care deși ne cereți să ștergem datele dvs. personale, suntem obligați din punct de vedere legal sau avem dreptul să le păstrăm.

DREPTUL LA OPOZIȚIE ȘI DREPTUL LA RESTRICȚIONAREA PRELUCRĂRII

În cazul în care prelucrăm datele dvs. în condiții de interes legitim, atunci puteți să vă opuneți față de această prelucrare sau să solicitați ca prelucrarea să fie restricționată, dacă există vreo situație specială care vă face să vă opuneți prelucrării bazate pe acest temei, dacă credeți că vă încalcă drepturile și libertățile dvs. fundamentale. Rețineți că pot exista circumstanțe în care deși vă opuneți sau ne cereți să restricționăm prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, suntem obligați din punct de vedere legal sau avem dreptul să continuăm să prelucrăm datele dvs. și/sau să refuzăm solicitarea dvs. În unele cazuri, putem demonstra că avem un motiv legitim pentru a vă prelucra informațiile care prevalează drepturilor și libertăților dvs..

RETRAGEREA CONSIMȚĂMÂNTULUI

În cazul în care v-am cerut consimțământul de a procesa datele dvs., puteți să retrageți acest consimțământ în orice moment, contactând-ne la office@natura2000.ro sau la detaliile de contact specifice furnizate dvs. atunci când am obținut consimțământul dvs. Vă rugăm să rețineți, totuși, că vom avea în continuare dreptul de a procesa datele dvs. personale dacă avem un alt temei legitim (altul decât consimțământul) pentru a face acest lucru.

PLÂNGERI

Ne angajăm să colaborăm cu dvs. pentru a obține o soluționare corectă a oricăror plângeri sau solicitări privind confidențialitatea datelor. Dacă aveți o plângere, vă rugăm să ne contactați la privacy@wwfdcp.ro în primul rând și sperăm să vă putem rezolva plângerea.

De asemenea, aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de protecție a datelor, care poate fi contactată la:
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
Adresa: bd. G-ral. Gheorghe Magheru 28-30., Sector 1, cod poștal 010336, București,
Romania
e-mail: anspdcp@dataprotection.ro
Tel: +40.318.059.211; +40.318.059.212
Fax: +40.318.059.602
Web: http://www.dataprotection.ro/

 15. MODIFICĂRI ALE ACESTEI POLITICI

Această politică a fost actualizată în toamna 2018.

Putem modifica sau actualiza această politică în orice moment pentru a lua în considerare orice modificare a legislației privind protecția datelor sau a altor legi. Când se fac actualizări ale politicii, acestea vor fi publicate pe această pagină, așa că vă rugăm să verificați aici în mod regulat.

16. DATE DE CONTACT

Dacă aveți întrebări, contactați-ne la:
Email: office@natura2000.ro
Adresa birou: Lunga 175, Brașov, Judetul Brașov.