Portalul EU-nomen, the Pan-European Species directories Infrastructure , este un portal paneuropean în cadrul căruia sunt centralizate date cu privire la biodiversitate, genuri și specii, în Europa, centralizate cu scopul standardizării taxonomiei speciilor.
Oficial, EU-nomen înlesnește utilizarea corectă a numelor de specii şi clasificației lor pentru o gestionare mai exactă a informaţiei despre animale şi plante. Acesta este primul inventar al tuturor speciilor care apar în Europa.
The Global Biodiversity Information Facility este o platformă ce reunește date cu privire la biodiversitate, la nivel global. Datele pot fi accesate în format GIS și date statistice, din peste 600 de surse diferite.
Mai jos, un link spre cele 463 de baze de date în care apare și România. Informațiile sunt în limba engleză iar accesul este gratuit.
Situaţia reţelei Natura 2000 în Romania-Propuneri
www.natura2000proposals.ro
Ministerul Mediului si Padurilor/ Directia Biodiversitate
www.mmediu.ro/departament_ape/biodiversitate/rezervatii_parcuri_nationale.htm
Administrare arii protejate
www.tarcu.ro
Publicații Natura 2000 Comisia Europeană
ec.europa.eu/environment/nature/info/pubs/paper_en.htm#fact
Proiecte Natura 2000
Proiect LIFE Nature „Habitalele prioritare alpine, subalpine si forestiere din Romania
lifenatura2000.ro
Proiect Comisia Europeana
www.natura.org
Proiectul Natura 2000 Wardens – monitoring of species and habitats disturbance – Gardieni ai Natura2000 – monitorizarea perturbațiilor speciilor și habitatelor, este un proiect implementat de organizația poloneză Fundația pentru Dezvoltare Durabilă. Proiectul raportează atât cu privire la gradul de afectare a speciilor și habitatelor, cât și asupra încălcării standardelor legale. Este un proiect de tip watchdog și monitorizare, bazat pe multiparteneriate.
Natura 2000 si turismul